Haos na aerodromu

Izvor: Blic, 21.Jun.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haos na aerodromu

Dok se turistička sezona zahuktava, na surčinskom aerodromu „Nikola Tesla" juče je bio pravi haos zbog višečasovnog kašnjenja pojedinih letova. Da bi izašla u susret putnicima, uprava aerodroma je poboljšala klimatizaciju i učinila sve što je mogla da olakša neplanirano dugačak boravak u tom zdanju. Ali kada let kasni, malo ko ima razumevanja.



Najdrastičnije kašnjenje bilo je na „Jatovoj" liniji za London. Let je kasnio pet sati i pet minuta, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << avion za Brisel umesto u 13.30 sati trebalo je da poleti oko 18 sati, ali do zaključenja ovog broja to nije bilo izvesno jer se čekao prvi slobodan avion, baš kao i na čarter liniji za Antaliju jer je let kasnio od 15.30 sati.

Obavešteni izvor „Blica" kaže da jedini srpski avio-prevoznik ima „preambiciozan red letenja u odnosu na veličinu flote", dakle, da je prodato karata za više letova nego što može da se realizuje. Uz to, dodaje naš izvor, to svakako pogorša iznenadni kvar na nekom avionu, zbog čega putnici čekaju da se sa leta vrati drugi avion koji ih prevozi do željene destinacije.

- Bilo je pitanje trenutka kada će ovako nešto da se dogodi, ali je prosto neverovatno da su juče kasnili avioni i nekih stranih aviokompanija. Avion norveške avio-kompanije koji leti za Stokholm kasnio je sat i 40 minuta, „Er Fransov" avion za Pariz 53 minuta, „Lufthanzin" avion koji je jutros trebalo da poleti za Minhen ostao je u Beogradu zbog kvara - kaže izvor „Blica".

„Jat" je, nažalost, imao ubedljivo najviše kašnjenja, pa je „Jatov" let iz Tivta zbog kvara kasnio tri i po sata, let za Moskvu dva sata i 55 minuta, za Beč 28 minuta i za Diseldorf jedan sat.

Drastičnije kašnjenje aviona počelo je čim je uveden letnji red letenja, pa su, kako saznajemo, privremeno ukinute i neke redovne linije, kao na primer za Ljubljanu, Tiranu i Pulu. Da bi bio ispoštovan red letenja nacionalna avio-kompanija iznajmila je za sutra avion turske kompanije „Ankare Ejr" koji će leteti na čarter linijama za Tursku.

Kako će biti narednih dana, teško je pretpostaviti, ali s obzirom na protekle dane tokom ovog leta verovatno je da će na Aerodromu „Nikola Tesla" biti većih gužvi i kašnjenja aviona.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.