HUMANOST NA DELU: Akcija dobrovoljnog davanja krvi na Alfa univerzitetu

Izvor: BKTV News, 28.Nov.2014, 20:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HUMANOST NA DELU: Akcija dobrovoljnog davanja krvi na Alfa univerzitetu

Akcija humanitarnog davanja krvi, u organizaciji Karić Fondacije, Alfa Univerziteta i Instituta za transfuziju krvi Srbije uspešno je održana u prostorijama univerziteta.

Sada već, tradicionalnoj akciji davanja krvi, odazvao se veliki broj studenata i profesora Alfa univerziteta, sportista kao i građana.
Ovim se, kao što je navela i predsednica Karić fondacije, Danica Karić, pokazuje lična i društvena odgovornost, ali i humanost.
„Apelujem da svi koji mogu >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << – daju krv! U prirodi svakog od nas je altruistička želja da pomognemo drugima, a i medicinski je dokazano da onima, koji mogu da daju krv, to ni na koji način neće ugroziti zdravlje“, poručila je predsednica Karić Fondacije.
Iz Instituta su poručili, da je veoma važno, da se što više mladih podstakne da budu davaoci krvi.
Dobrovoljno davanje krvi  je zaista bitno i poželjno, pa i građani koji se odluče na taj korak imaju osećaj da čine dobro delo i pomažu nekome.  Inače, poslednjih godina radimo i kampanju za mlade,  i time povećavamo svest o važnosti ove teme “, napomenula  je doktorka Instituta Dragana Stojić i dodala da poslednjih godina, sve veći broj omladinaca, shvata značaj, dobrovoljnog davanja krvi, pa se i broj davalaca, iz godine u godinu, povećava.

“Želeo bih ovim putem da apelujem na svoje kolege, kao i na ostale građane da ako mogu obavezno daju krv, jer nije ništa strašno, a nekome će sigurno pomoći”, rekao nam je student Đorđe Milinković.
Akciji su se priključili i zaposleni sa univerziteta, koji su takođe apelovali na sve koji mogu da pokažu humanost i pomognu onima kojima je to potrebno.
“Stvarno se odlično osećam posle ovoga, i pozivam sve  da se odazovu, daju krv, jer će uraditi humano delo”, istakla je Tamara Perović, zaposlena na univerzitetu.
Ovo je samo jedna u nizu humanitarnih akcija koju sprovodi Karić Fondacija, a ova na univerzitetu proglašena je vrlo uspešnom. Jedinice krvi prikupljene na Alfi, sigurni smo, spasiće nekima život.
 
Izvor: BKTVNews
 
The post HUMANOST NA DELU: Akcija dobrovoljnog davanja krvi na Alfa univerzitetu appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.