Izvor: B92, 09.Nov.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HOPS kritikuje vlasti

Beograd -- Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji kritikuje vlasti zbog izostanka obeležavanja dana borbe protiv fašizma.

HOPS kritikuje vlasti Srbije jer nisu organizovale obeležavanje 9. novembra, Međunarodnog dana borbe protiv fašizma i antisemitizma. "Šta čini Srbija na današnji dan, kada se u više od 40 zemalja u svetu, i u našem najbližem susedstvu, obeležava pogrom koji se odigrao pre 66 godina, na dan kada se milioni ljudi, uvek iznova, sećaju Kristalne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << noći, simboličnog početka Holokausta", navodi HOPS.

"Zvanična Srbija čini mnogo toga čega bi jedna deklarisana demokratska država trebalo da se stidi. Na zvaničnoj sceni današnje Srbije dominiraju dogmatske i antimoderne ideologije, desne i leve, sa suštinskim suprotstavljanjem konceptu ljudskih i manjinskih prava. Medijski se promovišu intelektualci koji zagovaraju ne samo ispravnost ideja fašističkih kolaboratora u okupiranoj Srbiji, nego i ukidanje nevladinih organizacija 'koje finansira soroševski, jevrejski lobi'", navodi HOPS.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.