Gužve se vraćaju na Gazelu

Izvor: B92, 13.Mar.2011, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gužve se vraćaju na "Gazelu"

Beograd -- Od utorka ponovo počinju gužve na mostovima između starog i Novog Beograda zbog nastavka radova na "Gazeli".

Beograđanima koji prelaze iz starog na Novi Beograd ili obrnuto ponovo predstoje gužve.

Rekonstrukcija mosta "Gazela" ulazi u novu fazu tokom koje će pojedine saobraćajne trake ponovo biti zatvorene. Početak obnove saobraćajnica počinje prekosutra i trajaće do kraja oktobra.

Od utorka će se radnici ponovo popeti na najprometniji beogradski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << most i narednih devet meseci neprestano će raditi u tri faze.

Rekonstrukcija će ove godine biti intenzivnija u odnosu na prošlu, pa se, prema rečima direktora "Puteva Srbije” Zorana Drobnjaka, očekuju i veće gužve.

"Uvek će raditi dve trake, to jest četiri trake. I od 15. marta do 15. juna će biti zatvorene dve trake u pravcu od Novog Beograda ka starom. Radiće leva traka, brza i radiće druge tri trake”, objašnjava on.

Od utorka, u smeru od Novog Beograda ka Nišu, za saobraćaj će biti zatvorene krajnja desna i srednja saobraćajna traka na "Gazeli”, a vozila će se kretati u preostale četiri trake.

Vozila koja idu u smeru od Novog Beograda ka Nišu kretaće se saobraćajnim trakama koje su fizički odvojene bankinom, zbog čega na samom mostu neće biti moguće prestrojavanje iz jedne u drugu traku.

Zamenik načelnika saobraćajne policije Zlatko Belencan poručuje da će policija učiniti sve kako bi gužve u gradu bile sve manje.

"Saobraćajna policija preduzeće potrebne mere i aktivnosti kako u zoni radova na 'Gazeli’ tako i na alternativnim pravcima. Kad kažem alternativnim, pre svega mislim na Železnički most, Brankov, Sarajevsku ulicu, Karađorđevu ulicu, Rakovački put, Teodora Drajzera”, objašnjava on.

"Najveće gužve se očekuju u zoni Bulevara Vojvode Mišića, iz pravca ulice Savske, zatim u zoni Topčiderske zvezde i Rakovičkog puta”, kaže Belencan.

Dodatnu gužvu u okolnim ulicama u naredna tri meseca napraviće i zatvaranje tri silazne rampe sa "Gazele” ka Sajmu i Savskoj ulici, čime će biti onemogućeno isključenje vozila sa mosta.

U okviru rekonstrukcije mosta predviđeno je da do oktobra bude obnovljen i nadvožnjak iz Ulice kneza Miloša na kome će raditi samo dve trake.

Zoran Drobnjak ne očekuje da će gužve biti veće nego što su bile prošle godine, tokom prve faze rekonstrukcije "Gazele”.

"Neće biti veći haos i biće isto kao i prošle godine. Gledaćemo da bude kao i prošle godine, da ide saobraćaj. Radiće četiri trake, dve u jednom smeru, dve u drugom smeru”, podseća on.

Zbog svih radova koji nam predstoje, nadležni apeluju da se koristi javni prevoz ili "BG voz”.

Pored mosta "Gazela” biće rekonstruisan i autoput od Bubanj potoka do aerdroma "Nikola Tesla”. Do oktobra će ceo prolaz kroz Beograd dobiti novi asfalt.

"Ja se više tu plašim saobraćaja kako će da funkcioniše nego na 'Gazeli’. Zato što će uvek morati da se zatvara jedna strana auto puta. Onda može dobro i kvalitetno da se uradi, da se dobije kvalitetan asfalt i da bude ravnost kakva treba”, objašnjva Drobnjak.

U "Putevima Srbije” navode da je za podizanje nivoa kvaliteta puteva neophodno uložiti i do dve milijarde evra. Prema njihovim planovima to bi moglo da se desi tek u narednih pet do deset godina.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.