Izvor: RTS, 08.Jul.2022, 20:31

Gužve na ulazu u Srbiju iz Mađarske i Hrvatske, na Gradini za vikend 100.000 putnika

Na graničnim prelazima na ulazu u Srbiju iz pravca Mađarske i Hrvatske i danas su velike gužve, zbog letnjeg raspusta u školama u Austriji, Nemačkoj i drugim zapadnim zemljama. Gužve su i na prelazu Gradina s Bugarskom, gde se i ovog, kao i prethodnog vikenda očekuje rekordnih 100.000 putnika.
Da bi se prešla mađarsko-srpska granica potrebno je sat i po vremena, ali su tokom dana putnici čekali i do četiri časa da bi prešli obe granice. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

U prethodna 24 časa u Srbiju je iz Mađarske ušlo 25.000 putnika u 8.000 putničkih vozila i stotinu autobusa.
U vozilima su uglavnom strani putnici, više od 80 odsto njih su u tranzitu kroz Srbiju. Zato se građanima preporučuje da sve do nedelje, do kada će potrajati gužve, koriste svih osam graničnih prelaza s Mađarskom.
Gužve i na GradiniNa graničnom prelazu Gradina se tokom dana na izlazu iz Srbije čekalo sat vremena, a tokom večeri oko pola sata.
Na ulazu u Srbiju nema većih zadržavanja.
Međugranični prostor je pun vozila tako da za prelazak bugarske granice treba dodatnih sat vremena. Pet do šest traka rezervisano je za automobile, a jedna za autobuse.
Od jutros u 7 časova granicu je s Bugarskom na Gradini prešlo 14.500 putnika, od kojih su 95 odsto turski državljani koji iz zemalja Zapadne Evrope putuju na odmor u domovinu.
Građanima se savetuje da tokom vikenda izbegavaju granični prelaz Gradina, odnosno da svoje putovanje planiraju radnim danom, jer taj granični prelaz nema adekvatnu alternativu.
Proteklog vikenda granicu sa susednom Bugarskom je prešlo rekordnih 100.000 putnika, a slične prognoze su i za ovaj vikend.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.