Grupa od 300 migranata iz Beograda krenula ka Mađarskoj

Izvor: RTS, 04.Okt.2016, 10:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grupa od 300 migranata iz Beograda krenula ka Mađarskoj

Grupa migranata, koja je pre podne protestovala u centru Beograda, krenula je peške od autobuske stanice ka mađarskoj granici Batajničkim putem.
Migranti, koje prati policija, kretali su se preko Savskog mosta, pored hotela "Jugoslavija", Ulicom cara Dušana u Zemunu i Batajničkim putem.

U koloni je oko 300 migranata, mahom muškaraca, koji kažu da idu ka Horgošu kako bi prešli granicu. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
"Videćemo šta će se desiti kada dođemo do Horgoša", rekao je jedan od migranata, koji je došao iz Avganistana, a u Srbiji, kaže, boravi već mesec dana.
Migranti nose improvizovane transparente na kojima piše "Otvorite granice", a prate ih četiri automobila policije.
Migranti su jutros protestovali u centru Beograda, a protest je okončan međusobnom tučom i odlaskom jedne grupe ka mađarskoj granici.
Do sukoba je došlo pošto je jedna grupa odbila da se pridruži protestu i, kako kažu volonteri, grupa koja je krenula pokupila je svu hranu. Tom prilikom lakše je povređena jedna volonterka.
Vršilac dužnosti direktora policije Srbije Vladimir Rebić izjavio je da će Srbija biti dobar domaćin migrantima, ali neće dozvoliti remećenje javnog reda i mira, blokiranje saobraćajnica i onemogućavanje građana da obavljaju svakodnevne aktivnosti.
"Kao što zakoni Republike Srbije važe za naše građane, tako važe i za migrante i oni ih moraju poštovati", rekao je Rebić.
Rebić je dodao i da policajci prate kolonu migranata koja se uputila ka granici, kako bi se sprečili eventualni incidenti i kako bi se osigurala njihova bezbednost.
Grupa migranata, koja je krenula ka mađarskoj granici, stigla je do Stare Pazove.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

UŽIVO: Migranti krenuli peške iz Beograda ka mađarskoj granici

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Okt.2016

Migranti koji su u utorak prepodne protestovali kod autobuske stanice u centru Beograda, uputili su se ka granici sa Mađarskom peške. Grupa od oko 335 migranata je krenula preko Novog Beograda ka severu Srbije, a trenutno se nalazi u Zemunu gde ih prati policija. Protest koji su migranti organizovali...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.