Grobovi četnika traže krstove

Izvor: Glas javnosti, 22.Jul.2009, 01:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grobovi četnika traže krstove

NOVA VAROŠ - Opštinski odbor Srpskog pokreta obnove u Novoj Varoši zatražio je ovih dana od predsednika opštine, Opštinskog veća i odbornika da po uzoru na nedavno formiranu državnu osnuju komisiju koja će prikupiti građu o četnicima i njihovim simpatizerima koje su pobile komunističke vlasti na ovom području.

SPO traži da se uz pomoć državnih arhiva, svedoka, očevidaca, otkriju a zatim i dostojno obeleže grobovi stradalih.

Spomenik u Radijevićima >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti <<

Jedini spomenik četnicima u novovaroškom kraju podignut je u podzlatarskom selu Radijevići, a na njemu se imena 49 poginulih četnika u borbama na Drini, u ovom kraju i Crnoj Gori, u napadu na nemačku posadu u Prijepolju, i onih koji su ubijeni na kućnom pragu. Spomenik je podigao meštanin Vladimir Šaponjić.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.