Izvor: Blic, 27.Jan.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grip napao pola Bugarske

Grip napao pola Bugarske

SOFIJA (Tanjug) - Bugarsko ministarstvo zdravlja saopštilo je da je pola zemlje zahvaćeno epidemijom gripa i da su najugroženija hronično bolesna deca i stariji ljudi, preneo je danas sofijski dnevnik 'Standart'.

U informaciji se ističe upozorenje iz Nacionalnog centra za dečju hemodijalizu da od gripa čiji je izazivač virus 'fudžijan', nisu posteđena ni vakcinisana lica. Lekari ocenjuju da ovaj tip virusa, iako nije opasniji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od ostalih, izaziva niz komplikacija kod pacijenata sklonih infekcijama.

Po preporuci Svetske zdravstvene organizacije, u Bugarskoj je vršena imunizacija protiv virusa tipa A, što se sada ocenjuje kao 'veliki promašaj i nepotreban izdatak'.

Za sada nema nagovešaja da je ovaj virus gripa registrovan i u Srbiji, niti je bilo ko od nadležnih preporučio da se odlože putovanja u Bugarsku.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.