Izvor: Glas javnosti, 24.Okt.2009, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grejanje na ugalj najjeftinije

BEOGRAD - Agencija za energetiku Republike Srbije (AERS) saopštila je juče da će najveće troškove energije za grejanje tokom naredne zime, prema cenama energenata koje su važile u oktobru, imati domaćinstva koja koriste lož-ulje i električnu energiju direktno u grejnim telima i kotlovima za etažno grejanje.

U oba slučaja za grejanje stana od 60 kvadratnih metara tokom cele sezone potrebno je oko 95.000 dinara. Za grejanje prirodnim gasom troškovi će biti bezmalo upola manji >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << i iznosiće oko 51.000 dinara.

Najjeftinije grejanje imaće domaćinstva koja koriste ugalj, jer će njihovi troškovi zavisno od vrste uglja, sa uračunatim troškovima prevoza, iznositi od 31.000 do 40.000 dinara.

Ukoliko se za grejanje stana koriste termoakumulacione peći troškovi će iznositi oko 32.000 dinara, ali samo uz uslov korišćenja jeftinije noćne električne energije.

Svako dopunjavanje peći tokom dana, korišćenjem skuplje električne energije značajno uvećava ove troškove. Tako će dopunjavanje dve peći snage od po tri kNJ samo tokom dva sata dnevno uvećati troškove grejanja za 40 odsto, na više od 46.000 dinara, kaže se u saopštenju AERS.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.