Izvor: B92, 19.Feb.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčkim sveštenicima zabranjen ulazak u Makedoniju

Atina, Skoplje -- Grčka pravoslavna crkva protestovala je zbog zabrane njenim sveštenim licima da uđu na teritoriji Makedonije. U pismu objavljenom na veb-stranici Grčke pravoslavne crkve, grčki arhiepiskop Hristodulos obraća se predsedniku Makedonije Borisu Trajkovskom, a portparol makedonskog predsednika Andrej Apavcev rekao je da takvo pismo nije stiglo. Za Sinod Grčke pravoslavne crkve zabrana ulaska sveštenim licima u Makedoniju predstavlja kršenje ljudskih prava i prava na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << slobodu kretanja.

Objašnjenje makedonske Komisije za odnose s verskim zajednicama je da svešteno lice koje želi da vrši bogosluženje u Makedoniji mora da ima pozivnicu od registrovane verske zajednice. Predsednik Komisije Cane Mojanovski rekao je da se radi o Grčkoj pravoslavnoj crkvi, koja ne priznaje Makedonsku pravoslavnu crkvu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.