Gradski ombudsman apeluje na medije zbog incidenta na pijaci

Izvor: RTS, 15.Jan.2020, 12:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradski ombudsman apeluje na medije zbog incidenta na pijaci

Ombudsman Grada Beograda Miljko Valjarević apelovao je da mediji u svojim izveštajima o događaju nedaleko od vidikovačke pijace i sličnim slučajevima ne afirmišu motive i razloge koji opravdavaju napade na službena lica, ističući da je po službenoj inicijativi pokrenuo postupak kontrole, saopštio je Beoinfo.
Miljko Valjarević je u saopštenju naveo da se najpre posredstvom elektronskih, a potom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i štampanih medija, informisao o događaju koji se desio kod Vidikovačke pijace, kada je prilikom vršenja kontrole prodaje robe došlo do fizičkog sukoba, pri čemu je povređena pripadnica Komunalne milicije Grada Beograda.
"Iz medijskih objava dalje smo saznali da su nakon navedenog događaja jedno lice priveli pripadnici MUP-a, a da je pripadnica Komunalne milicije prevezena u Urgentni centar Kliničkog centra Srbije", naveo je on.
Kaže da je na osnovu navedenih saznanja, a u skladu sa Odlukom o ombudsmanu Grada Beograda, po službenoj inicijativi pokrenuo postupak kontrole.
Prema njegovim rečima, kontrola i nadzor obavljeni su juče u službenim prostorijama Sekretarijata za poslove komunalne milicije, pri čemu je obavljen službeni razgovor sa v.d. sekretara Ivanom Divcem i licima povezanim sa opisanim događajem.
Ombudsman Grada Beograda Miljko Valjarević apelovao je tim povodom na medije da ne afirmišu motive i razloge koji opravdavaju napade na službena lica.
"Takođe, pozivamo građane i sva službena lica koja učestvuju u postupku kontrole i zaštite komunalnog reda, da se pridržavaju svih propisa jer je očuvanje i unapređenje komunalnog reda u zajedničkom interesu svih građana", istaknuto je u saopštenju ombudsmana.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ombudsman apelovao na medije zbog tuče prodavačice i komunalne milicajke na pijaci

Izvor: Radio 021, 15.Jan.2020

Ombudsman Grada Beograda Miljko Valjarević apelovao je na medije da u svojim izveštajima o događaju koji se desio nedaleko od Vidikovačke pijace i sličnim slučajevima ne afirmišu motive i razloge koji opravdavaju napade na službena lica, ističući da je po službenoj inicijativi pokrenuo postupak...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.