Gradonačelnik Beograda najavio rešenje problema koji danima uznemirava žitelje prestonice

Izvor: BKTV News, 11.Jun.2017, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradonačelnik Beograda najavio rešenje problema koji danima uznemirava žitelje prestonice

Rešenje za deponiju u Vinči znaće se 6. jula, kada budu dobijene ponude od najvećih svetskih firmi da se zajednički sanira ta trenutno "najcrnja tačka u Evropi", izjavio je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

On je prilikom otvaranja turističkog kompleksa kod Avalskog tornja, kazao da na deponiji u Vinči trenutno ne postoji otvoreni plamen, već samo žar i da se on pokriva peskom.

"Deponija jeste problem, ali nije baš toliki koliki se predstavlja u sredstvima >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << informisanja", kazao je Mali dodavši da je dobro da nema štetnih gasova u vazduhu i da su oni daleko od graničnih vrednosti.

Mali je dodao da se već 40 godina na deponiji u Vinči deponuje smeće i da se s vremena na vreme tamo dešavaju požari koji su veći ili manji i koji se gase.

Prema njegovim rečima, plan je da se sa partnerima koji se jave za saniranje deponije u Vinči napravi postrojenje za preradu otpada u elektro i toplotnu energiju i da ceo taj projekat vredi oko 300 miliona evra.

Na taj način, kako je dodao Beograd će postati "čistiji i ekološki zdraviji grad", a nešto ćemo još i zaraditi, jer se već 40 godina bez ikakve kontrole i mehanizama zaštite odlaže u Vinču.

Gradski zavod za javno zdravlje meri kvalitet vazduha nakon požara na deponiji u Vinči i ovo su rezultati!

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mali: To što gori deponija u Vinči nije toliki problem

Izvor: N1 televizija, 11.Jun.2017

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da to što gori deponija u Vinči nije toliki problem, kako se predstavlja u javnosti i istakao da na deponiji nema otvorenog plamena i da je leva strana pokrivena peskom i zemljom...To jeste problem, ali nije toliki kako se predstavlja u sredstvima javnog...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.