Izvor: RTS, 28.Okt.2021, 11:44

Građevinski fakultet odlučio da ne učestvuje u daljem razvoju projekta Beogradskog metroa

Građevinski fakultet u Beogradu odlučio je da ne učestvuje u daljoj realizaciji i razvoju projekta Beogradskog metroa zasnovanog na nacrtu plana, na koji je ovaj fakultet izneo primedbe.
Prema odluci Naučno-nastavnog veća, Građevinski fakultet Univerziteta u Beogradu neće učestvovati u daljoj realizaciji i razvoju projekta Beogradskog metroa zasnovanog na nacrtu Plana generalne regulacije šinskih sistema u Beogradu sa elementima detaljne razrade, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koji je septembra 2021. godine uradio Urbanistički zavod grada Beograda, a na koji je Fakultet podneo primedbe.
Kako je saopšteno, odlučeno je i da Fakultet ostaje posvećen projektu metroa koji će uvažiti stavove Fakulteta o položaju linija i faznosti njihove izgradnje.
Glasanju je pristupilo svih 139 nastavnika i saradnika Fakulteta, od kojih je 90 odsto glasalo "za", dok je protiv predložene odluke bilo samo pet članova Veća.
"Na ovaj način kolektiv je dao nedvosmislenu podršku nastojanju Fakulteta da u protekle 2,5 godine konstruktivnim i dobronamernim pristupom unapredi ovaj projekat u cilju prioritetnog rešavanja nagomilanih saobraćajnih problema u gradu", piše u saopštenju.
Navodi se i da je Građevinski fakultet uveren u snagu svojih argumenata i veruje da još uvek ima vremena za izmene i poboljšanje ovog projekta.
"Fakultet smatra da nas 175 generacija građevinskih i geodetskih inženjera obavezuje da nepokolebljivo zastupamo i promovišemo stavove bazirane na struci i nauci", istaknuto je u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.