Građani imaju pravo da znaju da li je vazduh zagađen

Izvor: RTS, 18.Jun.2017, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Građani imaju pravo da znaju da li je vazduh zagađen"

Zaštitnik građana smatra da građani imaju pravo da znaju da li je usled požara na deponiji Vinča došlo do zagađenja vazduha, zbog čega traži od nadležnih institucija da objave rezultate izvršenih merenja.
U saopštenju zaštitnika se navodi da su se u javnosti pojavile kontradiktorne informacije u vezi sa tim da li nivo detektovane koncentracije pojedinih hemijskih jedinjenja može imati ozbiljne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << posledice po zdravlje ljudi, produbljujući već prisutnu uzemirenost i nepoverenje građana.
Zaštitnik građana je, apelujući na poštovanje prava građana na dostupnost informacija, zatražio od institucija nadležnih za monitoring objavljivanje rezultata kvaliteta vazduha i dostavljanje svih informacija o načinu i rezultatima izvršenih merenja, kao i vrsti zagađujućih materija čije je merenje vršeno.
Izrazio je uverenje da će nadležne institucije dostaviti sve relevantne informacije i tako omogućiti građanima da budu pravovremeno i tačno obavešteni, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ombudsman: Građani imaju pravo da znaju da li je vazduh zagađen

Izvor: Blic, 18.Jun.2017

Građani imaju pravo da znaju da li je zbog požara na deponiji Vinča došlo do zagađenja vazduha, zbog čega traži od nadležnih institucija da objave rezultate izvršenih merenja, piše u saopštenju Zaštitnika građana...Kako se navodi, u javnosti su se pojavile kontradiktorne informcije u vezi...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.