Građani da prijavljuju korupciju

Izvor: B92, 14.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Građani da prijavljuju korupciju"

Beograd -- Državna sekretarka Snežana Lakićević Stojačić apeluje na građane da češće prijavljuju slučajave korupcije Inspekciji rada.

"Pozivam građane da nas o svim slučajevima češće obaveštavaju putem telefona za prijavu korupcije u Inspekciji rada, kako bismo zajedno rešavali taj problem", kazala je Lakićević Stojačić, državna sekretarka u Ministarstvu rada i socijalne politike.

Ona je navela da je na osnovu telefonske prijave krajem avgusta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pokrenut i jedan disciplinski postupak protiv inspektora "zbog korupcije i nezakonitog rada", a taj proces je i dalje u toku.

Lakićević Stojačić je kazala da se trenutno utvrđuju navodi još jedne prijave kako bi se ustanovilo da li postoji osnova za pokretanje postupka.

Prema njenim rečima, u protekla dva meseca putem telefona za prijavu korupcije 011/36-31-074 registrovano je ukupno 293 poziva građana, a od tog broja se 59 poziva odnosilo na Inspekciju rada.

Državna sekretarka u Ministarstvu rada i socijalne politike kaže da su rad na crno i povrede na radu i dalje veliki problemi u Srbiji.

"Procenat rada na crno je ogroman i mi sve to moramo da uvedemo u prave, legalne tokove. Povrede na radu se ne mogu izbeći, ali je naš cilj da ih svedemo na najmanju moguću meru", navela je ona.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.