Građani Koteža zasadili cveće u rupama na putu

Izvor: RTS, 09.Jun.2019, 09:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Građani Koteža zasadili cveće u rupama na putu

Nekoliko ulica u Kotežu koje su imale udarne rupe od juče su se rascvetale. Nezadovoljni građani su se okupili, doneli zemlju i zasadili sezonsko cveće. Akcija "Masovno ulepšavanje naselja sađenjem cveća u udarne rupe" organizovana je u znak protesta što nadležni ne saniraju rupe i druga oštećenja na kolovozu.
Meštani koji decenijama žive u Kotežu kažu da je to nekada bio miran, čist kraj, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u zelenilu i cveću. Međutim, kažu i da se malo ulagalo.

Asfalt je popucao, a gotovo da nema nijedne ulice u naselju bez rupe. Kad već ne mogu da ih saniraju, građani su odlučili da ih ulepšaju.
Šale se da su "procvetale rupe" i da je "zamirisao asfalt" na levoj obali Dunava.
"Više od 100 ljudi je izašlo na ulice, kupilo cveća i zemlje. Zemlje nam uvek fali jer je previše rupa. Zasadili su svoj cvetić. Nadam se da će ti cvetići zamirisati tamo gde treba da zamirišu", kaže Dušica Lazić.
Navode da je strpljenja sve manje, ali i da su navikli da se snalaze. Okolo, naokolo – do željene lokacije. Najteže je majkama sa decom i ljudima u invalidskim kolicima.
"Neke deonice mogu sama, neke ne. Moram da idem zaobilaznicom, ulicom kojom ide autobus, jer je ona jedino sređena do mere da može njom da se vozi. Ni trotoari nisu sređeni", priča Marina Minić.
Ne prolaze bolje ni vozači i njihovi automobili. "I vozači su obazrivi. Mnoge šlep-službe kada dođu u naselje znaju šta ih čeka – dolaze da bi vadili vozila iz rupa", ističe Dušica Lazić.
Akcija "Masovno ulepšavanje naselja sađenjem cveća u udarne rupe" brzo se proširila po celoj Srbiji. Organizuje se u znak protesta što nadležni ne saniraju rupe i oštećenja na kolovozu.
I udruženje građana iz Koteža koje ima više od 2.000 članova pridružilo se sugrađanima iz drugih gradova koji imaju iste probleme.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Građani Koteža iz protesta ZASADILI CVEĆE U RUPAMA na ulicama

Izvor: Blic, 09.Jun.2019

Nekoliko ulica u Kotežu koje su imale udarne rupe od juče su se - rascvetale. Nezadovoljni građani su se okupili, doneli zemlju i zasadili sezonsko cveće.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.