Građani Gornjeg Milanovca duguju milione za struju

Izvor: Glas javnosti, Beta, 08.Feb.2011, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Građani Gornjeg Milanovca duguju milione za struju

GORNJI MILANOVAC - Dug za električnu energiju u rudničko-takovskom kraju u prošloj godini iznosio je 68 miliona dinara, od čega domaćinstva nisu platila 42 miliona, što je znatno više od jednomesečne potrošnje, saopštila je danas čačanska Elektrodistribucija.

Kako je izjavio direktor radne jedinice čačanske Elektrodistribucije Milovan Glišić, opština Gornji Milanovac je u Moravičkom okrugu ubedljivo na prvom mestu po naplativosti potrošnje, što se odrazilo na velike >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << investicije.

Kod građana najveći dužnik od 120.000 dinara je jedno seosko domaćinstvo kome je nekoliko puta isključivana struja, a u kategoriji privrede pekara "Novo polje" koja je u stečaju sa dugom od 2,4 miliona dinara.

- U prošloj godini investirano je 103 miliona dinara u izgradnju devet trafostanica, 84 kilometara niskonaponske mreže i sedam kilometara dalekovoda na seoskom području - kazao je Glišić i dodao da će se zbog stalnog rasta potrošnje električne energije, u ovoj godini u Gornjem Milanovcu izgraditi dve trafostanice koje će prvi put omogućiti da u slučaju velikih havarija grad ne ostane bez snabdevanja strujom.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.