Grad veličine oraha obrao maline pre vremena, velika šteta i na usevima i šljivicima (VIDEO)

Izvor: BKTV News, 04.Maj.2018, 22:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grad veličine oraha "obrao" maline pre vremena, velika šteta i na usevima i šljivicima (VIDEO)

Nekoliko ariljskih sela zahvatio je izuzetno krupan grad veličine oraha koji je naneo ogromnu štetu u zasadima maline u selima Mirosaljci, Dragojevac i Trešnjevica.

Nevreme je počelo oko 16 časova, i trajalo je oko 20 minuta, a prema pisanju portala Glas zapadne Srbije, pričinjena je velika materijalna šteta na svim poljoprivrednim usevima.

Kako Glas zapadne Srbije nezvanično saznaje, protivgradna stanica je reagovala blagovremeno i u gradonosni oblak ispaljeno >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << je 150 protivgradnih raketa, ali pomoći nije bilo.

Sela koja su pogođena gradom predstavljaju srce ariljskih malinara, pa je pitanje šta će biti sa ovogodišnjim rodom.

Pored seoskog područja nevremenom je zahaćen i centar opštine Arilje, gde je pričinjena manja materijalna šteta na pojedinim automobilima.

Grad je danas padao i u Novom Pazaru, a još nije poznato da li je pričinio materijalnu štetu na objektima, vozilima ili poljoprivrednim zasadima.

Sutra promenljivo oblačno, toplo i nestabilno, u većini mesta sa dužim periodima sunčanog vremena.

"Sredinom dana na zapadu i jugozapadu, a posle podne i uveče i u ostalim krajevima ( ali sa manjom čestinom ) sa lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, a moguća je i pojava kratkotrajni vremenskih nepogoda u vidu intenzivnijih pljuskova, pojačanog vetra i pojave grada. Vetar slab i umeren, severoistočni. Najniža temperatura od 13 do 17, najviša od 25 do 30 stepeni", navodi se na sajtu RHMZ-a.

RHMZ je za subotu i nedelju izdao upozorenje, pošto se ponegde očekuje lokalna pojava kratkotrajnih nepogoda sa velikom količinom padavina, jakim vetrom i gradom.  Temperatura do nedelje iznad prosečnih vrednosti, od nedelje u manjem padu.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NEVREME U ARILJU: Grad veličine oraha naneo ogromnu štetu zasadima maline (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Maj.2018

Pored malina veliku štetu naneo je šljivicima i usevima..Nekoliko ariljskih sela večeras je zahvatio izuzetno krupan grad veličine oraha koji je naneo ogromnu štetu u zasadima maline u selima Mirosaljci, Dragojevac i Trešnjevica...Pročitajte i: ..Prema rečima meštana, grad se sručio iznenada...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.