Izvor: B92, 30.Mar.2011, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grad pomaže mlade pronalazače

Beograd -- Grad će obezbediti sredstva da 11 studenta Beogradskog univerziteta, koji su izumeli javni solarni punjač za mobilne telefone, otputuje na izložbu u Brisel.

To je izjavio gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, odgovarajući na poziv Gradskog odbora DSS-a da grad pomogne učešće studenata pronalazača na izložbi.

"Beograd će obezbediti sredstva neophodna za put, a s obzirom na to da opština Obrenovac već prikuplja novac, grad će nadoknaditi sve što oni i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << donatori ne budu mogli da pokriju", rekao je Đilas.

Studenti treba da otputuju na izložbu "Nedelja održivog energetskog razvoja", koja se, početkom aprila, održava u glavnom gradu Belgije, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Gradski odbor Demokratske stranke Srbije pozvao je ranije gradonačelnika Đilasa da podrži mlade istraživače Beogradskog univerziteta i da grad finansira njihov odlazak na izložbu u Brisel kako bi tamo predstavili svoj projekat.

"Pošto je aktuelna gradska vlast finansijski podržala izrade sajtova za gej i lezbejske aktiviste, a za neprimetan rad Kancelarije za mlade troši stotine miliona dinara, Gradski odbor DSS-a veruje da donacija od 12.000 evra, koliko je nephodno za odlazak na izložbu, predstavlja sitnicu za ono što uspeh naših studenata može da donese našem gradu i državi Srbiji", navodi se u saopštenju Gradskog odbora DSS-a.

Studenti su izumeli solarni punjač za mobilne telefone pomoću koga se koristi ekološka energija sunca za punjenje baterija i time štiti životna okolina i štedi energija.

Prvi solarni punjač postavljen je u Obrenovcu 14. oktobra prošle godine, ima oblik drveta, sa stubom oko koga su postavljene klupe za sedenje i stilizovana nadstrešnica sa solarnim panelom.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odgovor gradonačelnika Dragana Đilasa na predlog GO DSS

Izvor: Studio B, 30.Mar.2011

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas prihvatio predlog GO DSS, da grad pomogne sutdentima Beogradskog univerziteta put u Brisel...- Prihvatam predlog Gradskog odbora Demokratske stranke Srbije da kao grad pomognemo studentima Beogradskog univerziteta da odu na izložbu u Brisel. Upoznat sam sa njihovim...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.