Grad ne odustaje: Šverceri, dalje nećete moći!

Izvor: NaDlanu.com, 03.Sep.2014, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grad ne odustaje: Šverceri, dalje nećete moći!

Gradski menadžer Goran Vesić najavio je promene u sistemu naplate karata za švercere u vozilima GSP-a.

Vesić je najavio da će sutra, na sednici Gradskog veća, biti doneta odluka kojom će biti povećane kazne za one koji se švercuju u prevozu.

On je zadovoljan povećanjem naplate karata od 60 odsto, ali i istakao i da to nije dovoljno. Prema njegovim rečima, veliki broj ljudi u Beogradu nije plaćao gradski prevoz, što je stvaralo gubitak od 41 milion evra godišnje, >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << a što je vrednost 300 autobusa godišnje ili 20 tramvaja.

"Došli smo u situaciju da gradski prevoz ne može samostalno da funkcioniše i građani treba da znaju da on ne može da bude profitabilan, jer nije nigde u svetu. Gradski prevoz košta i naprosto mora da funkcioniše", naglasio je Vesić.

On je dodao da svaki dinar koji se ne naplati kroz karte Grad mora da plati, a to znači manje za obdaništa škole, puteve...

Gradski menadžer smatra da posao veće naplate mora da se radi sistemski i da poput gradskih preduzeća i opštine moraju plaćati prevoz radnicima, a ne isplaćuju novac na ruke. Vesić je dodao da će nadležni iz Gradske uprave razgovarati sa predstavnicima Republike da sva njihova preduzeća uplaćuju zaposlenima prevoz:

"Na dobrom smo putu za oporavak GSP-a i ovo je prvi put da GSP, građani i grad zajedno rešavaju ovaj problem".

Izvor: B92

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.