Gračanica, srušio se krov suda na starački dom i kontejnersko naselje

Izvor: RTS, 12.Nov.2019, 21:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gračanica, srušio se krov suda na starački dom i kontejnersko naselje

Usled jakog vetra urušila se krovna konstrukcija novosagrađene zgrade Osnovnog suda u naselju Padalište u Gračanici. Krov je potom pao na obližnji objekat staračkog doma i kontejnerskog naselja. Nema povređenih.
Opštinske službe su brzom intervencijom uspele da evakuišu korisnike staračkog doma i ugrožene stanovnike kontejnerskog naselja čiji su objekti oštećeni.

Deo krovne konstrukcije, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koji se sa novoizgrađene zgrade Osnovnog suda srušio na starački dom, napravio je veliku materijalnu štetu na tom objektu.
Opštinske javne službe i službe za vanredne situacije su na terenu.
Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović je na licu mesta, a sa svojim najbližim saradnicima obišao je i evakuisane štićenike staračkog doma i stanovnike kontejnerskog naselja na Padalištu.

Popović je nadležne organe pozvao da utvrde odgovornost.
"Na svu sreću u ovom incidentu nije bilo povređenih. Zahvaljujući brzoj intervenciji opštinskih službi evakuisani su ljudi koji su uplašeni. Tražićemo da se ceo projekat oko izgradnje suda ispita i utvrdi odgovornost za očigledno loše radove", naglasio je Popović.

Prema rečima direktora urbanizma Dejana Jovanovića, za novu zgradu Osnovnog suda u Gračanici, odnosno njenu izgradnju, projekat i nadzor, Opština Gračanica nije bila nadležna.
Projekat i sredstva za izgradnju zgrade Osnovnog suda u Gračanici obezbedio je Sudski savet iz Prištine koji je takođe bio nadležan i za nadzor.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Urušio se krov Osnovnog suda u Gračanici: Pao na Starački dom i naselje

Izvor: B92, 12.Nov.2019

Gračanica -- Na novosagrađenoj zgradi Osnovnog suda u Gračanici usled jakog vetra urušila se krovna konstrukcija...Konstrukcija je pala na obližnji objekat Staračkog doma i kontejnersko naselje, ali srećom niko nije povređen...Opštinske službe su brzom intervencijom uspele da evakuišu korisnike...

Nastavak na B92...

Krov suda u Gračanici pao na starački dom i deo kontejnerskog naselja

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Nov.2019, 01:07

U popodnevnim časovima, usled jakog vetra došlo je do urušavanja krovne konstrukcije sa novosagrađene zgrade Osnovnog suda u naselju Padalište u Gračanici, koji je potom pao na obližnji objekat Staračkog doma i kontejnerskog naselja. U tom incidentu nije bilo povređenih, saopšteno je iz opštinskog...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.