Gornji Milanovac: Zabrana upotrebe vode za piće

Izvor: Akter, 03.Sep.2014, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gornji Milanovac: Zabrana upotrebe vode za piće

Predsednik opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković naredbom je zabranio upotrebu vode za piće sa više izvora

Zabranjuje se upotreba vode za piće sa „Savinog izvora“ Savinac, izvora „Banja“ u Svračkovcima i javne česme „Mlakovac“ u Mlakovcu jer je fizičko-hemijski i mikrobiološki neispravna.

"Prema izveštajima o ispitivanju i stručnih mišljenja čačanskog Zavoda za javno zdravlje o higijenskoj ispravnosti vode za piće sa „Savinog izvora“ >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << Savinac, izvora „Banja“ u Svračkovcima i javne česme „Mlakovac“ u Mlakovcu od 27. avgusta 2014. godine voda sa ovih izvorišta ne može se koristiti za piće",, kazao je Mirković Tanjugu.

On je precizirao da je analizom uzoraka sa ovih izvorišta, laboratorijskim ispitivanjima i stručcnim razmatranjem Zavoda za javno zdravlje Čačak utvrđeno je da su ispitivani uzorci fizičko-hemijski i mikrobioložki neispravni.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.