Google uvodi algoritme koji će brisati stranice koje negiraju holokaust!

Izvor: NovaEnergija.net, 29.Dec.2016, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Google uvodi algoritme koji će brisati stranice koje negiraju holokaust!

Nakon što se Google suočio sa žestokim kritikama upućenim na račun svog pretraživača, a vezano za negiranje holokausta nad Jevrejima u Drugom svetskom ratu, ova kompanija odlučila je da uvede algoritme koji će prepoznavati stranice koje negiraju holokaust i brisati ih.
Ovo je veliki pomak u odnosu na ranije rešenje, prema kojem je negiranje holokausta jednostavno bilo nepopularno i padalo na samo dno pronađenih rezultata.
Međutim, nije poznato koliko će ovaj alat imati uspeha >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << u trajnom uklanjanju negiranja holokausta sa Googlea. Veliki broj Britanaca negativno je odgovorio na pitanje o tome da li se holokaust zaista dogodio, a tvrdili su da su informacije dobili sa interneta.
Ovo nije prvi put da se Google susreće sa negativnim kritikama. Ranije se pokazalo da automatsko popunjavanje rezultata u Google pretraživaču izbacuje pitanja poput “Da li su Jevreji zli?”, “Da li su žene zle?” i “Da li su muslimani zli?”.
Osim toga, pre nego što je Google unapredio algoritme, odgovori na pitanja o holokaustu vodili su ka linkovima neonacističkih i antisemitskih stranica, kao i razlozima za to “zašto je Hitler bio jedan od dobrih ljudi”.
Google je izgrađen na principima pružanja kvalitetnih i merodavnih rezultata u vezi sa pitanjima koje njegovi korisnici postavljaju. Pokušavamo da im pružitimo raznovrsne odgovore i sadržaj, i uputimo ih na raznovrsne izvore. Istrajni smo u održavanju principa slobodnog i otvorenog weba“, navodi Google.
U slučaju kada se u vrh traženih rezultata pojave informacije koje nisu merodavne, kompanija razvija alate i algoritme koji ih automatski uklanjaju.
Osmislili smo poboljšanja koja će pospešiti prikazivanje merodavnijih rezultata pretraga i nastavićemo da radimo u tom smeru“, saopšteno je.
Tehnološke kompanije se u poslednje vreme susreću sa sve većim kritikama u vezi s izbacivanjem lažnih vesti, a Facebook i Google su saopštili da su problem shvatili ozbiljno i da će nastojati da eliminišu takve vesti.
Izvor: b92.net

Nastavak na NovaEnergija.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.