Izvor: Danas, 03.Feb.2016, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gomila proizvoljnih tvrdnji i izmišljotina

U tekstu izvesnog Jovana Ilića, člana Foruma za međunarodne odnose Evropskog pokreta, pod naslovom "Predsednički pomereni kod", koji je objavljen u izdanju vašeg lista od 1. februara kao lični stav, dužni smo da istaknemo da je, osim gomile ostrašćenih, proizvoljnih tvrdnji, izneto i nekoliko bezočnih izmišljotina.

Kao prvo, navodi se da je, tobože, predsednik Nikolić tvrdio da je proveo četiri sata sa predsednikom SAD Barakom Obamom; da je čitav sat razgovarao sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << Ivom Josipovićem kod britanske kraljice; da se u Braziliji susreo sa bivšim premijerom Hrvatske Zoranom Milanovićem i povrh svega - da je Milanović to čak demantovao! Bilo bi lepo kada bi gospodin Ilić rekao i ko i kada je izneo te tvrdnje, jer to nije učinio ni predsednik Nikolić, niti iko iz njegovog kabineta. Ako Ilić to ne učini, jasno je da se unapred diskreditovao za sva vremena kao neko ko ne govori istinu.

Na stranu to što tekst gospodina Ilića obiluje, kako on kaže, "pomerenim" tvrdnjama o predsedniku Nikoliću kakve smo već imali priliku da čujemo od različitih "stručnjaka", pojedinih nevladinih organizacija, pa i onih političara koji su doveli Srbiju do ruba propasti. Nesporno je da svako ima pravo na svoje mišljenje, svoje političko opredeljenje i svoju zadrtost i ostrašćenost. Međutim krajnje je nemoralan i smešan pokušaj gospodina Ilića da iznošenjem neistina diskredituje i omalovaži predsednika Republike.

*Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.