Gojković: Srbija odlučna u borbi protiv nasilja nad ženama

Izvor: RTS, 23.Sep.2016, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gojković: Srbija odlučna u borbi protiv nasilja nad ženama

Predsednica parlamenta Maja Gojković poručila je da je država odlučna da sprovede sveobuhvatnu borbu protiv nasilja nad ženama.
 
Gojkovićeva je na otvaranju seminara Ženske parlamentarne mreže u Šapcu rekla da će država usvajanjem novim propisa i mera, posebno donošenjem novog zakona o sprečavanju porodičnog nasilja, poslati jasnu poruku da nasilje neće biti tolerisano.
"Usvajanjem >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tog zakona, kao i izmenama Krivičnog zakonika, kroz uvođenje novih krivičnih dela i pooštravanje određenih kaznenih odredbi, ali i drugim planiranim merama, Srbija će izgraditi sveobuhvatan sistem borbe protiv nasilja. Tu svako očekujem punu podršku i zalaganje Ženske parlamentarne mreže", poručila je Gojkovićeva.
Podsetila je da je Skupština Srbije donela mnoge zakone u oblasti zaštite prava žena i navela da će i u narednom periodu biti aktivna u poboljšavanju zakonodavnog okvira, pre svega kada je reč o borbi protiv nasilja nad ženama.
Gojkovićeva je rekla da je parlament prepoznao potrebu jačanja rodne ravnopravnosti, pre svega kroz rad Ženske parlamentarne mreže, koja tokom tri godine postojanja radi na snažnijem umrežavanju žena, intenziviranju saradnje sa lokalnim samoupravama, ekonomskom osnaživanja i borbi protiv nasilja.
Pozvala je sve poslanice da u ovom sazivu Skupštine Srbije budu članice Mreže i da zajedno rade na boljem položaju žena.
U Šapcu je počeo seminar Ženske parlamentarne mreže, koji se organizuje u saradnji sa Misijom OEBS-a i UNDP-a u Srbiji.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.