Izvor: B92, 15.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Godišnjica smrti Katarine Marić

Beograd -- Danas se navršavaju 4 godine od kada je službenim džipom ministra Dragana Veselinova usmrćena Katarina Marić u centru Beograda.

Na uglu Beogradske i Njegoševe, tačno u 9 i 30 - kada je na današnji dan pre četiri godine poginula Katarina - njeni najbliži su se okupili kako bi podsetili javnost i nadležne organe da još uvek čekaju na pravdu.

Podsetimo, Katarina Marić stajala je na trotoaru kada je na nju, posle sudara sa taksijem, naleteo džip >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ministarstva poljoprivrede. Džip je vozio Stevan Bakalov, a u njemu se nalazio tadašnji ministar Dragan Veselinov.

"I kada vozač ode u taj zatvor, on će jednog dana iz njega izaći, a moje Kaće nema Mi se svakog petnaestog okupljamo da podstičemo javnost i sud da se mi nećemo predati, uvek postoji neki način i mi se nadamo da će VSS na taj 'najlegalniji način' doneti presudu", kaže Ljiljana Marić, Katarinina majka.

Tek nekoliko meseci posle nesreće, Veselinov je pod pritiskom javnosti podneo ostavku. Postupak protiv Bakalova, kojim je osuđen na pet godina zatvora, trajao je nekoliko godina.

On je presudom Okružnog suda je prošle godine osuđen na pet godina zatvora. Ipak, ova presuda još uvek nije postala pravosnažna, tako da je Bakalov i dalje na slobodi.

"Samo odlučivanje po žalbi traje koliko traje i ja se nadam da će uskoro u roku od mesec dana biti okončano", Miodrag Stević, advokat oštećenih.

Okružni i Vrhovni sud najavili su da će u ponedeljak saopštiti dokle se sa slučajem stiglo.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.