Izvor: Glas javnosti, 17.Apr.2013, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Godišnjica pogibije male Milice Rakić

BEOGRAD - Trogodišnja Milica Rakić poginula je 17. aprila 1999. godine tokom bombardovanja, kada je geler od rasprskavajuće bombe uleteo u kupatilo i pogodio devojčicu u glavu dok je sedela na noši.

Stambena zgrada u kojoj stanuju Rakićevi nalazi se u ulici Dimitrija Lazarevića Raše 8, na šest kilometara od vojnog aerodroma u Batajnici. I danas su na fasadi oko prozora kupatila vidljiva oštećenja od bombe. Rakići ih namerno nisu popravili, ostavili su ih da podsećaju na strašan >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << zločin.

Malena Milica Rakić je posle pogibije postala simbol srpskog stradanja te 1999. godine. Njene slike i priča o njenoj sudbini brzo su obišli svet, a čak je i zapadna javnost bila zgrožena činjenicom da je nevino trogodišnje dete ubijeno na noši!

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Godišnjica pogibje male Milice Rakić

Izvor: Press, 17.Apr.2013

Milica Rakić je poginula u svojoj kući u Batajnici, dok je u kupatilu sedela na noši, 17. aprila 1999. godine. Devojčica je preminula od povreda gelera u glavu, a vest o njenoj pogibji je potresla Srbiju, ali i čitav region.. Roditelji male Milice nisu želeli da renoviraju stan, gde i danas postoje...

Nastavak na Press...

NEMA ZABORAVA: Godišnjica pogibije Milice Rakić

Izvor: Telegraf.rs, 17.Apr.2013

Nakon više od decenije, na fasadi zgrade u kojoj stanuju Miličini roditelji, u Ulici Dimitrija Lazarevića Raše broj 8, i dalje su vidljiva oštećenja od bombe kako bi zauvek podsećala na strašan zločin koji se ovde desio

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.