Godišnjica bitke za Košare

Izvor: RTS, 09.Apr.2020, 12:16

Godišnjica bitke za Košare

Na današnji dan pre 21 godinu, započela je bitka na Košarama. Borba na jugoslovensko-albanskoj granici trajala je 67 dana i odnela je 108 života.
Jedna od najtežih borbi u novijoj istoriji srpske vojske postala je simbol odbrane otadžbine.

Borba na Košarama započela je 9. aprila u ranim jutarnjim satima, kada je OVK napala državnu granicu Savezne Republike Jugoslavije iz pravca Albanije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Cilj im je bio da se razdvajanjem i razbijanjem jedinica Vojske Jugoslavije između Đakovice i Prizrena spoje sa snagama OVK u Metohiji.
Borbe su trajale sve do 14. juna 1999. godine, kada se Vojska Jugoslavije posle Kumanovskog sporazuma povukla sa Kosova i Metohije. 
U krugu kasarne "Rasina" u Kruševcu ministar odbrane Aleksandar Vulin je sa pripadnicima Ministarstva položio venac na spomen-obeležje poginulim pripadnicima 125. motorizovane brigade, 58. lake pešadijske brigade, 7. pešadijske brigade i 53. graničnog bataljona.
Venac je položila i gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bitka za Košare - 21 godina

Izvor: B92, 09.Apr.2020

Na današnji dan pre 21 godinu, započela je bitka na Košarama na jugoslovensko-albanskoj granici...Borba je trajala 67 dana i odnela je 108 života...Borba na Košarama započela je 9. aprila u ranim jutarnjim satima, kada je OVK napala državnu granicu Savezne Republike Jugoslavije iz pravca Albanije...Cilj...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.