Izvor: B92, 22.Jul.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Godišnjica bitke kod Beograda

Beograd -- Polaganjem venaca na Kalemegdanu obeležena je 550. godišnjica bitke kod Beograda.

U toj bici hrišćanske snage predvođene Janošom Hunjadijem porazile tursku vojsku kojom je komandovao sultan Mehmed II. Vence pored spomen ploče postavljene u čast tog događaja položili su gradonačelnik Beograda Nenad Bogdanović, ambasador Mađarske Šandor Pap i otpravnica poslova ambasade Turske Edže Ažarsoj.

"Poruka ovog događaja je da smo uspevali nešto da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uradimo kada god smo bili zajedno i kada smo jedni drugima činili dobro. Ovo je slavni trenutak istorije Beograda, koja je, na žalost, puna bitki i ratova. Ono čemu treba svi zajedno da se nadamo je da se u budućnosti tako nešto više neće desiti", rekao je Bogdanović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.