Izvor: B92, 24.Okt.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Godišnjica Instututa za transfuziju

Beograd -- Institut za transfuziju krvi, povodom godišnjice svog osnivanja, ponovo je pozvao građane da daju krv i time smanje nestašice.

Institut za transfuziju krvi obeležava 64 godine osnivanja i rada, a tim povodom uručene su plakete "Šampion solidarnosti" za leto 2008. gradovima koji su tokom ovogodišnje letnje kampanje "Ulepšajte dan sebi i drugima, dajte krv" i kampanje "Postanite davalac kostne srži" ostvarili najbolje rezultate.

U letnjoj kampanji učestvovao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je 51 grad ili opština, a šampioni solidarnosti drugi put su građani opštine Soko Banja. Srebrna plaketa pripala je Opštini Kovin, a bronzana stanovnicima Opštine Boljevac.

Cilj kampanje je razvijanje kulture davalaštva krvi kroz promotivne aktivnosti, ali i obezbeđivanje dovoljnih količina krvi u letnjem periodu, kada je najveća nestašica.

B92 će nastaviti akciju dobrovoljnog davanja krvi, kako bi se obezbedile dovoljne zalihe, kao i kampanju za upis u registar davalaca kostne srži.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.