Godinu dana od pada helikoptera stradali nisu zaboravljeni

Izvor: RTS, 13.Mar.2016, 23:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Godinu dana od pada helikoptera stradali nisu zaboravljeni

U novopazarskoj bolnici u kojoj su radili stradali Dževad Ljajić i Miroslav Veselinović tuga zbog izgubljenih kolega ista je kao pre godinu dana. Utešno je, kažu, što humanitarni rad koji su oni za života podsticali i sada živi. Tako se pomaže meštanima udaljenih pazarskih sela koji svoje zemljake, kažu, neće zaboraviti.
Novi Pazar izgubio je dva velika čoveka – Dževada Ljajića i Miroslava >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Veselinovića. Godinu dana posle nesreće nisu zaboravljeni.

"Trudićemo se da i te porodice i njihovu decu pratimo dok možemo da im pomažemo i da tu decu izvedemo na pravi put, a porodicama da budemo na usluzi", kaže gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović.
I punu godinu nakon nesreće kolege imaju šta da kažu. Da o stradalima Ljajiću i Veselinoviću govore, došla je čitava smena.
Doktor Mithat Mušić, kolega iz Opšte bolnice u Novom Pazaru kaže da su stradali Ljajić i Veselinović uvek bili tu da pomognu.
U holu opšte bolnice istaknuta je spomen tabla. Ispod nje, buket cveća.
"Dva fantastična čoveka, profesionalca, koji su spasili bezbroj života. Nema dana da se njihova imena ne pomenu i u bolnici i u gradu, pa i u celoj državi", ističe direktor Opšte bolnice u Novom Pazaru, doktor Mirsad Đerlek.
Ostavili su iza sebe zaveštanje da mlađe kolege nastave sa humanitarnim radom.
"Mogu da budu uzor, kao lekari, svima nama da sledimo ono što su radili i da nastavimo tamo gde su stali", kaže dr Muamer Husović iz Udruženja Otvorena ruka.
Mirza Ugljanin iz tog udruženja ističe da će put koji su napravili slediti i da ih nikad neće zaboraviti.
Kako bi odali poštu stradalima, kroz domove Veselinovića i Ljajića prošlo je hiljade ljudi. Mnogi dolaze i godinu dana nakon pogibije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.