Izvor: TangoSix.rs, 19.Maj.2021, 09:18

Gledajte prenos 2. dana Vazduhoplovnog samita jugoistočne Evrope: Obuka vojnih pilota, helikopteri, svemir i restauracija starih aviona

Nakon preko 4000 pregleda prvog dana strima 3. Vazduhoplovnog samita jugoistočne Evrope, danas možete pratiti prenos drugog dana. Agendu događaja možete pročitati na www.seas.rs
Drugi dan će takođe biti podeljen na vojne i civilne teme.
Počinjemo dužim razgovorom sa pukovnikom Slavišom Vlačićem, načelnikom katedre za vazduhoplovstvo Vojne akademije o obuci pilota, motivaciji mladih ljudi za ovim pozivom kao i potrebnim inovacijama u obuci koje će pratiti >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << moderno vreme. Iste teme pokrivamo sa potpukovnikom Gonzalezom iz američkog ratnog vazduhoplovstva. Sa njim smo pričali o tome kako je biti pilot USAF-a u karijernom smislu kao i o izazovima sa kojima se oni suočavaju u pogledu interesovanja mladih.
Kompanija Erbas će predstaviti, nedavno i u Srbiji pominjana, svoja rešenja za protivpožarne helikoptere, HEMS, videćemo i prezentaciju njihovog naslednika Gazele, helikoptera H125. Takođe, posebno aktuelno u poslednjih par nedelja, videćemo i prezentaciju o transportnom avionu C295.
Nastavljamo sa helikopterima kroz prezentacije kompanije Bel Helikopteri, kanadske Komercijalne korporacije i kompanije Elifriulia.
Civilni segment počinje intervju sa vođom traning dela kompanije Prince Aviation, pričaćemo o srpskoj aplikaciji za rezervaciju poslovnih aviona Ivoy a videćete i panel kompanije CADCAM data posvećenu softverima za simulacije inženjerskih procesa.
Ove godine imamo segment posvećen svemiru. Tu je inkubator startapa koji se bave svemirom iz Graca, kompanija Planet i njhov izuzetno zanimljiv panel o regionalnim incijativama za bavljenje svemirom da bi završili intervjuuom sa osnivačem bugarske kompanije EnduroSat koja se bavi proizvodnjom nano-satelita.
Završavamo intervjuom sa osnivačem domaće kompanije Composite Technology Team koja se bavi razvojem bespilotnih letelica i pričamo o restauraciji starih JNA aviona.
The post Gledajte prenos 2. dana Vazduhoplovnog samita jugoistočne Evrope: Obuka vojnih pilota, helikopteri, svemir i restauracija starih aviona appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.