Glas koji zvuči poznato

Izvor: Danas, 30.Dec.2014, 00:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Glas koji zvuči poznato

Finale druge sezone popularnog šou programa "Tvoje lice zvuči poznato" prošlo je u znaku odsustva jednog člana žirija. Marija Mihajlović, koja je takmičarima obe sezone bila vokalni trener, nije se pojavila u poslednjoj emisiji, jer je, kako je izjavila, pobednik bio poznat mnogo pre finala.

Njen izostanak usledio je nakon što su mediji danima pisali o kritikama koje je Marija uputila na račun Prve televizije zbog favorizovanja pevača Baneta Mojićevića (kako se kasnije >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << pokazalo i pobednika TLZP-a), sukoba sa Grand produkcijom, koja je zahtevala da joj se uruči otkaz jer je otvoreno najavila da će Mojićevića u polufinalu oceniti minimalno bez obzira na kvalitet njegove imitacije, kao i prepirki sa kolegom iz žirija Ivanom Ivanovićem jer je i on javno isticao da je Bane njegov favorit.

"Ko će večeras biti pobednik znaju oni koji su sve ovo iz vlastitih interesa i priredili, tako da sav trud učesnika dovode do besmisla, vređajući time svakog pojedinca koji učestvuje u emisiji. Ja deo toga ne želim da budem niti u tome želim da učestvujem", napisala je Mihajlovićeva između ostalog u svom otvorenom pismu koje je postavila na Facebook profil, dodajući: "Eto vam ga finale, a ja odo'!"

Marija Mihajlović je džez, pop i rok pevačica, vokalni trener i specijalizovani studijski muzičar. Svoju muzičku afirmaciju započela je pre više od dve decenije, nastupivši sa Džez orkestrom RTS-a na festivalu u Valjevu, da bi kasnije sarađivala sa mnogobrojnim muzičarima ovog pravca. Nekoliko godina kasnije postala je jedan od članova sastava Dejana Cukić i Spori ritam bend. Ipak, tokom devedesetih njeno ime i lik nisu bili toliko poznati, iako je gotovo svaka osoba u Srbiji čula njen glas. Postala je neizbežni saradnik skoro svih poznatih muzičara (Bajaga, Riblja čorba, Rambo Amadeus, Branimir Džoni Štulić, Van Gogh, S vremena na vreme), kojima je pevala prateće vokale, dok je popularnim dens grupama bila čak i vodeći vokal, dok su njihove "pevačice" samo otvarale usta.

U svojoj karijeri glas je pozajmila za više od 200 albuma i više od 500 džinglova za radio i televizijske stanice. Učestvovala je u rimejku popularnog mjuzikla "Kosa", snimila songove za dečje predstave, animirane filmove, kao i za ostvarenje "Vizantijsko plavo" u saradnji sa Radomirom Mihajlovićem Točkom... Otvorila je i svoju privatnu školu pevanja "Scream Team". Učešćem na Beosongu sa pesmom "Halo" skrenula je pažnju na svoju solo karijeru. U emisiji TLZP oprobala se i kao učesnik, imitirajući pevačicu Adel.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.