Izvor: B92, 20.Avg.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Glas: Optužnica za 45 pripadnika organizovanog kriminala

Beograd -- Specijalni tužilac završio je 19. avgusta pisanje optužnice protiv 45 osoba osumnjičenih za učešće u atentatu na premijera Srbije Zorana Đinđića, organizovani kriminal, 14 ubistava, tri otmice i druga teška krivična dela, piše "Glas javnosti" u broju od 20. avgusta. Pozivajući se na izvore bliske istrazi, list piše da bi optužnica trebalo da u naredna tri dana bude prosleđena krivičnom veću posebnog odeljenja Okružnog suda radi kontrole, a nakon toga će biti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dostavljena osumnjičenima i njihovim advokatima. Advokati mogu u roku od osam dana da ulože prigovor na optužnicu.

"Glas" navodi da su na listi optuženih Zvezdan Jovanović, osumnjičen da je ubio premijera Đinđića, Milorad Luković Legija, Ljubiša Buha Čume, lider radikala Vojislav Šešelj, kao i više pripadnika kriminalnog zemunskog klana. U pritvoru se nalazi 27 optuženih, Vojislav Šešelj je u pritvoru Haškog tribunala, a poternice su raspisane za 17 osoba koje su u bekstvu, medju kojima je i Luković, osumnjičen da je jedan od glavnih organizatora ubistva Zorana Đinđića.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.