Izvor: B92, 16.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gimnazijalac u Ženevi

Zrenjanin -- Učenik zrenjaninske gimnazije Miloš Vojnović zastupaće mlade Evrope i centralne Azije na konferenciji UN-a u Ženevi o nasilju nad decom.

Vojnović je član Stvaralačkog centra za decu i mlade "Maštalište", a njegovo učešće na konferenciji u Ženevi 19. i 20. novembra podržala je fondacija "Sejv d čildren". Prošle godine, Vojnović je učestvovao u konsultacijama mladih Evrope i centralne Azije o problemu nasilja nad decom u Ljubljani, a ove godine i na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << konferenciji u Monaku, koju je organizovala Evropska unija.

Nevladina organizacija "Maštalište" realizuje program obuke mladih za tolerantan život "Multiplikacija - živeti tolerantno", u saradnji sa zrenjaninskom gimnazijom.

Nevladina organizacija i srednja škola postali su ravnopravni partneri u obrazovanju mladih, a reč je o mrežnom projektu u kojem učestvuju obrazovne organizacije i klubovi mladih iz osam gradova Vojvodine.

Taj projekat koordinira Građanski fond "Panonija" iz Novog Sada, uz podršku Fondacije za decu "Pestaloži" iz Švajcarske.

"Maštalište" postoji šest godina, u njegove aktivnosti uključeno je više hiljada dece i mladih, a povezan je sa mnogim domaćim i stranim srodnih organizacijama i fondacijama.

U "Maštalištu" mladi se kroz edukativne i promotivne aktivnosti uče toleranciji i osposobljavaju za prenošenje primljenih iskustava, a jedan od članova, Jovan Kaurin, zastupao je decu Evrope na generalnom zasedanju Ujedinjenih nacija u Njujorku posvećenom dečjim pravima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.