Izvor: B92, 08.Avg.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Generalski stanovi od skoro tri ara

Beograd -- Ne stišava se bura oko stanova dodeljenih oficirima VSCG, sa kvadraturama koje prevazilaze one iz rešenja o njihovoj dodeli.

Prema saznanjima B92, Ministarstvo odbrane namerava da oficire primora da višak kvadrata plate po tržišnim cenama. Ministarstvo razmatra dve opcije: prva predviđa da oni oficiri koji hoće da otkupe stanove, prvo moraju da plate razliku u kvadratima po tržišnoj ceni. Druga opcija predviđa da se tržišna cena viška kvadrata otplaćuje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na rate, zajedno sa kvadraturom iz rešenja o dodeli stana.

Prema saznanjima B92, u vrhu Ministarstva za sada su bliži prvoj opciji. U tom slučaju, medju generalima, koji bi trebalo najviše da plate na ime viška kvadrata jesu, kako se saznaje i general Ivan Đokić, bivši pomoćnik ministra za materijalne resurse. General Djokić bi po rešenju trebalo da dobije stan od 168 kvadrata, dok je stvarna kvadratura njegovog stana 280 metara kvadratnih. Isti je slučaj i sa generalom Svetislavom Ristićem, bivšim zamenikom ministra odbrane, kao i penzionisanim generalom Jovanom Milanovićem. General Jugoslav Kodžopeljić, penzioner, nekada zadužen za sektor pozadine, trebalo je da dobije 174, a dobio je 280 kvadrata.

Kako procene govore da kvadrat stana u naseljelju Cvećara vredi oko 2.000 evra, to znači da pomenuti generali treba da doplate između 212 i 224 hiljada evra.

Podsetimo da je Ministarstvo odbrane dozvolilo da se generali i njihove porodice usele u stanove, uprkos preporuci Vrhovnog saveta odbrane SCG o razmeni nekretnina u posedu Vojske SCG na ekskluzivnim lokacijama ne bi li tako bio rešen stambeni problem većeg broja vojnih lica.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.