Gašić u trodnevnoj poseti Iraku

Izvor: Blic, 24.Feb.2015, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gašić u trodnevnoj poseti Iraku

Ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić počeo je zvaničnu posetu Iraku sastankom sa predsednikom Parlamentarnog odbora za odbranu i bezbednost te zemlje Hakimom al Zamilijem.

Glavna tema razgovora dvojice zvaničnika bili su bezbednosni izazovi, gde su kao najveće pretnje izdvojeni terorizam i verski ekstremizam. Gašić i al Zamili saglasili su se da te pojave ugrožavaju slobodan i demokratski svet.

Ministar Gašić upoznao je al Zamilija sa merama koje Ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << odbrane preduzima u cilju unapređenja kapaciteta i sposobnosti za predsedavanje Srbije OEBS-om i doprinosa u rešavanju aktuelnih kriznih situacija.

Ministar odbrane Srbije nastavlja posetu Iraku, koja će trajati do 26. februara, sastankom sa predsednikom vlade Haiderom al Abadijem i ministrom odbrane Kaledom Jasinom al Obeidijem, koji će biti održani sutra.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.