Izvor: Blic, 12.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gajenje paprika u plasteniku

Gajenje paprika u plasteniku

Od više vrsta paprika izdvajamo: tango RZ, polka RZ, valeta RZ i mazurka RZ. Sorta tango RZ vrlo je povoljna za gajenje u staklenicima i plastenicima.

Kritični elementi programa su izbor sorte paprike, proces gajenja i veličina plastenika. Zbog jednostavne konstrukcije plastenik se lako i brzo postavlja na željeno mesto. Moguća je demontaža i prenošenje na drugu lokaciju. Lukovi su izrađeni od čeličnih cevi prečnika 32 milimetra >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i trajno su zaštićeni galvanizacijom. Krov plastenika je kristalno čista, troslojno ekstrudirana folija trajnosti četiri godine, na primer 'solar EVA'. Osim što poseduje izvrsna termoizolaciona svojstva, folija omogućava da kondenzovana voda kaplje po biljkama. Ventilacija plastenika izvodi se jednostavnim podizanjem folije po dužini. U ovom tipu plastenika moguće su tri berbe godišnje.

Veličina zemljišta: 100 kvadrata (za plastenik)

Broj radnika: dva (članovi domaćinstva)

Ulaganje kapitala: 1.000 evra (plastenik)

Period izvršenja: do 30 dana

Pišite, predlažite, naši stručnjaci će vam odgovoriti:

E-mail: redakcija@blic.co.yu



|

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.