GRADONAČELNIK PAZARA: Ekstremisti ni četnici nam ne trebaju, ovde neće šetati!

Izvor: Kurir, 22.Okt.2014, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GRADONAČELNIK PAZARA: Ekstremisti ni četnici nam ne trebaju, ovde neće šetati!

Poziv Ekstrema usledio je pošto su krajem septembra pripadnici Četničkog pokreta najavili da će 23. oktobra u Petrovoj crkvi prisustvovati parastosu Srbima

NOVI PAZAR – Navijačka grupa ’’Ekstremi’’ iz Novog Pazara pozvala je ’’sve sposobne Bošnjake i muslimane starosti od 15 do 45 godina da se okupe u centru grada  kako bi sprečili pohod na Pazar", kako su rekli, "pijanih pripadnika četničko fašističke organizacije’’.

Ovaj poziv ’’Ekstrema’’ >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << usledio je pošto su krajem septembra pripadnici Četničkog pokreta najavili da će 23. oktobra u Petrovoj crkvi prisustvovati parastosu Srbima koji su izginuli u borbama za oslobodjenje od turskog ropstva a da će zatim proštetati od opštine Novi Pazar.

Podsetimo, najava četnika usledila je pošto su Pazarom šetali uniformisani sledebenici muftije Zukorlića.

Iz ’’Ekstrema’’ su uz poziv sposobnim muškarcima da se okupe i da ’’brane grad’’, ’’upozorili i roditelje na ozbiljnost situacije’’.

- Molimo roditelje da zbog ozbiljnosti situacije svoju decu 23. nikako ne šalju u školu i upozoravamo naše sestre, pripadnice slabijeg pola da se tog dana što manje zadržavaju na ulicama – saopštili su juče ’’Ekstremi’’.

Novopazarski sajtovi, uz ’’nezvanične informacije da je ’’doček’’ četnicima spreman, javljaju i da se četnički komandant, čije ime ne objavljuju, vratio sa ratišta u Ukrajini, i da ga je na Beogradskom aerodromu dočekala BIA koja ga je salušavala pet sati a zatim pustila. Većina Pazaraca, koliko se juče moglo čuti, ne veruje da će se ljudi sa četničkim obeležjima pojaviti i blizu grada i smatraju da nema potrebe da se podižu tenzije.

Mahmutović: Ne očekujem šetnju!

- Ne očekujemo nikakav dolazak i apelujemo i na gradjane Novog Pazara da se ne samoorganizuju jer grad Novi Pazar je grad suživota i tolerancije Bošnjaka i Srba. Nama ekstremisti, posebno ne četnički pokret, ne trebaju u gradu i ne očekujemo uopšte da će do tog skupa doći – rekao je gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović, dodajući da je razgovarao sa rukovodiocima PU Novi Pazar i da za sada nikakav skup nije najavljen.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.