GLASANJE O PREDLOGU ZAKONA O AKCIZAMA 14. JUNA

Izvor: Kurir, 10.Jun.2011, 01:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GLASANJE O PREDLOGU ZAKONA O AKCIZAMA 14. JUNA

BEOGRAD - Skupština Srbije završila je u četvrtak veče raspravu o amandmanima na izmene Zakona o akcizama, a poslanici će u utorak, 14. juna, glasati o tom i Predlogu zakona o finansiranju političkih aktivnosti.

Na Predlog izmena zakona o akcizama bilo je podneto devet amandmana. Skupština je ranije danas razmatrala i amandmane na Predlog zakona o finansiranju političkih aktivnosti koji, prema rečima predlagača, treba da omogući transparentan rad i finansiranje političkih stranaka.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
Na taj zakonski predlog poslanici opozicije i vladajuće koalicije podneli su oko 130 amandmana, od kojih je vlada prihvatila 14 amandmana.

Vlada Srbije je prihvatila nekoliko amandmana Nove Srbije kojima se preciziraju pojedine odredbe.

Prihvaćen je i amandman Liberalno demokratske partije koji predviđa da će se onaj ko se služi nasiljem ili preti fizičkom ili pravnom licu zbog činjenice da je dalo prilog političkom subjektu kazniti zatvorom od tri meseca do tri godine.

Vlada je prihvatila i amandman poslanice Demokratske stranke Gordane Čomić kojim se precizira da Agencija za borbu protiv korupcije nakon obavljene kontrole finansijskih izveštaja političkog subjekta može uputiti Državnoj revizorskoj instituciji (DRI) zahtev za obavljanje revizije tih izveštaja, u skladu sa zakonom kojim se uređuje nadležnost DRI.

Takođe su prihvaćeni i njeni amandmani kojima se precizira da sadržinu godišnjeg finansijskog izveštaja bliže uređuje direktor Agencije za borbu protiv korupcije i predviđa da je zabranjeno da političkog subjekta finansira zadužbina ili fondacija. Sednica u utorak počinje u 10 sati.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.