Fruškogorski pehar otišao u Požarevac

Izvor: Politika, 19.Okt.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fruškogorski pehar otišao u Požarevac

Čak polovina od 18 učesnika konjičkog maratona nije ni stigla na cilj u Jasku, jer su se „izgubili” na 40 kilometara dugačkoj stazi kroz Frušku goru

Jazak – Titula pobednika na Fruškogorskom konjičkom maratonu i pobednički pehar pripali su Andriji Sterdževiću, članu požarevačkog kluba „Knez Mihailo". Drugo mesto osvojio je njegov klupski kolega Dušan Janković, dok je treće mesto zauzela učenica osmog razreda iz Boleča Mina Mitrović. Na >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Fruškogorskom konjičkom maratonu učestvovalo je 18 jahača, ali čak polovina njih nije okončala takmičenje – tačnije, zalutali su na stazi kroz Frušku goru, iako je, tvrde organizatori, sve bilo valjano obeleženo.

– Konjanicima je zadata staza od 40 kilometara, start je bio u selu Grgurevci kod Sremske Mitrovice, a trasa je išla preko Bešenovačkog Prnjavora, Mutalja i Male Remete do cilja u Jasku. Potrudićemo se da za naredni, prolećni maraton, imamo najmanje dvostruko više takmičara – kaže za naš list sekretar Konjičkog saveza Srbije Siniša Zlatanović.

Od takmičara iz Vojvodine, najbolje plasman ostvario je Lazar Granić (17), učenik Tehničke škole iz Sremske Kamenice, koji je na cilj stigao četvrti. Učesnici konjičkog maratona koji su se izgubili u fruškogorskim šumama i vratili se na polaznu poziciju u Grgurevce, kažu da je staza od 40 kilometara bila veliki izazov i uzdaju se da će na proleće imati više sreće.

– I ja sam u jednom trenutku zalutala, ali sam ipak uspela da stignem treća, mada sam želela da odavde ponesem pobednički pehar. Ali, na proleće će se sigurno naći u mojim rukama. Jahanje kroz Frušku goru je prelep doživljaj i sigurno dolazim ponovo – rekla nam je Mina Mitrović.

J. Slatinac

[objavljeno: 20/10/2008]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.