„Franjo Tuđman“: U junu povećanje broja putnika od 16%; Tokom letnje sezone osam novih linija

Izvor: TangoSix.rs, 07.Jul.2017, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Franjo Tuđman“: U junu povećanje broja putnika od 16%; Tokom letnje sezone osam novih linija

Jun mesec Zračna luka Franjo Tuđman završila je sa povećanjem broja putnika od 16%, dok je u maju prvi put dočekala svog milionitog putnika, saopšteno je sa tog aerodroma.
Kako navode, ukupni rast broja putnika u prvih šest meseci ove godine u odnosu na isti period prethodne iznosi 9%, a te rezultate prati i povećanje broja zaposlenih. Od preseljenja celokupnog poslovanja na novi putnički terminal ukupno je zaposleno 111 novih radnika, kažu sa „Tuđmana“ >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << i dodaju:
– Uoči same špice ljetne sezone uspostavljeno je 8 novih linija, među kojima su i tri linije dvaju novih avioprijevoznika Monarch i Emirates, a postojeće zrakoplovne kompanije povećale su svoje kapacitete ili broj frekvencija. Nacionalni prijevoznik Croatia Airlines otvorio je četiri nove destinacije iz Zagreba: Stockholm, Helsinki, Oslo i Bukurešt od kojih posljednje tri predstavljaju destinacije s kojima Zagreb dosad nikad nije bio izravno povezan. –
Trend rasta očekuje se i u zimskom redu letenja / Foto: Dušan Atlagić, Tango Six Trend rasta očekuje se i u zimskom redu letenja, a početkom zimske sezone avio-kompanija Eurovings najavila je uvođenje nove direktne linije za Dizeldorf tri puta nedeljno.
– Croatia Airlines svoje sezonske linije za Lisabon i Barcelonu po prvi put u povijesti produljuje van sezone te planira prometovanje kroz cijelu prvu polovicu zimske sezone. Poljska kompanija LOT, kao i norveški Norwegian će također zadržati dio novo uvedenih sezonskih frekvencija kroz zimski red letenja. – navode sa „Tuđmana“.

The post „Franjo Tuđman“: U junu povećanje broja putnika od 16%; Tokom letnje sezone osam novih linija appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.