Izvor: B92, 17.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Foto-aparatima protiv nesavesnih

Leskovac -- Predsednik opštine Leskovac naložio kupovinu foto-aparata za snimanje građana koji zagađuju, komunalna inspekcija ih ne koristi.

Vladan Marinković kaže da je još pre osam meseci potpisao nalog za kupovinu 20 digitalnih foto-aparata za potrebe komunalnih inspektora, koji bi fotografisanjem građana kako bacaju smeće sprečili formiranje divljih deponija. On kaže da nije dobio nijednu fotografiju. U komunalnoj inspekciji, međutim, tvrde da je reč o manjem broju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << aparata, ali da ne znaju da li su oni korišćeni.

"Na taj korak sam se odlučio jer su se inspektori žalili da ne smeju da pišu prekršajne prijave pošto među onima koji bacaju smeće na nedozvoljena mesta ima mnogo i poznatih ličnosti", kazao je Marinković Beti.

"Ja sam rekao: 'Ako vi ne smete da im pišete prijave, evo, slikajte ih, donesite meni fotografije i ja ću da im napišem prijavu'", dodao je Marinković.

Predsednik opštine je kazao da za osam meseci nije video nijednu snimljenu fotografiju, a da se divlje deponije po gradu i dalje gomilaju.

"Ne znam kakva je sudbina tih foto-aparata. Možda su ih inspektori poneli sa sobom na odmore, da ovekoveče svoj boravak na moru, možda", prokomentarisao je predsednik Marinković.

U komunalnoj inspekciji Beti je rečeno da je predsednik pogrešio i da se ne radi o 20, već o pet do šest foto-aparata koji se koriste za snimanje nesavesnih građana.

Inspektor koji je razgovarao sa Betom i koji je zahtevao anonimnost nije, međutim, znao da kaže koliko je takvih snimaka načinjeno novim foto-aparatima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.