Izvor: B92, 10.Jun.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Formirani manji poplavni talasi

Beograd -- U slivovima Tamiša i Begeja tokom poslednja tri dana, kao posledica padavina, došlo je do formiranja manjeg poplavnog talasa.

Kako saopštava republički Krizni štab za otklanjanje posledica od poplava u srednjem Banatu, vodostaji duž Tamiša od Lugoža do Rudne u Rumuniji su u većem porastu, dok su nizvodno u manjem porastu sa tendencijom većeg porasta.

"U ugroženom naselju Jaša Tomić svih pet proseka na tamiškom nasipu su privremeno zatvoreni, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a zbog porasta vodostaja nema uslova ni za funkcionisanje gravitacionog ispusta na ušću Tamišca, pa je i on u toku jučerašnjeg dana zatvoren", dodaje se u saopštenju.

Krizni štab takođe je saopštio da je situacija u južnobanatskoj opštini Plandište stabilna, ali su ugrožena mesta zaštićena od eventualnog prodora graničnog nasipa prema Rumuniji, gde je nivo vode u poplavnom jezeru porastao za dva centimetra zbog obilnih padavina.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.