Izvor: RTS, 11.Jun.2021, 13:36

Fondacija Ćuruvija: Okončati slučaj ubistva Milana Pantića

Na godišnjicu ubistva novinara Milana Pantića Fondacija "Slavko Ćuruvija" zahteva hitno privođenje pravdi odgovornih za taj zločin, izražavajući istovremeno razočaranje činjenicom da i dvadeset godina od ubistva istraga stoji u mestu, a sudski postupak se i ne nazire.
Posebno zabrinjava činjenica da i pored poruka iz Komisije za istraživanje ubistava novinara, prema kojima su poznati ne samo neposredni počinioci već i motivi i naručioci ubistva >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << iz tadašnjeg vrha vlasti, optužnica još nije podignuta, navedeno je u saopštenju Fondacije.
Iz Fondacije su uputili poziv institucijama da iskoriste sve mehanizme u okviru svojih nadležnosti i da što pre okončaju slučaj koji već dvadeset godina izmiče pravdi.
"Činjenica da nijedan od tri slučaja ubistva novinara – Milana Pantića, Dade Vujasinović i Slavka Ćuruvije nije pravosnažno okončan više decenija nakon što su počinjeni, predstavlja opasnu poruku da je država nemoćna pred zločinom i da ne može da obezbedi pravdu i bezbednost za novinare, ali i sve građane Srbije", navodi se u saopštenju.
Iz Fondacije "Slavko Ćuruvija" navode da je svaki razgovor o bezbednosti novinara obezvređen  izostankom epiloga u slučajevima ubistava novinara i zbog toga zahtevaju hitno privođenje pravdi odgovornih za ubistvo Milana Pantića.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.