Fijat “raspušta” kadrove

Izvor: Glas javnosti, 12.Dec.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fijat “raspušta” kadrove

KRAGUJEVAC - Oko hiljadu radnika “Zastave” od naredne nedelje biće poslato na plaćeno odsustvo jer za njih do daljnjeg nema posla! U kragujevačkoj fabrici automobila trenutno su u direktnoj proizvodnji radno angažovani samo oni koji rade na takozvanom “ruskom programu”. Deo radnika raščišćava pogone i “diže kocku” u Karoseriji, a deo demontira opremu koja je korišćena za proizvodnju “domaćeg programa automobila”.

- Još uvek se ne zna kada će “Fijat” početi >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << sa testiranjem radnika koji će biti angažovani u novoj firmi. Ovih dana trebalo je da u Kragujevac dođe njihov menadžer za kadrove. Precizan datum testiranja još uvek je nepoznat - izjavio je Zoran Mihajlović, predsednik sindikata “Zastava automobila”.

OTPREMNINE DO KRAJA MESECA

Do kraja meseca biće uplaćene otpremnine radnicima koji su se izjasnili za dobrovoljni odlazak iz fabrike.

- Očekujem i da će na postojeće račune radnika takođe do kraja ovog meseca stići uplate prve tranše naknada na ime neisplaćenih zarada - rekao je Mihajlović.

Dinkicu sta bi ?Jos jedna laz u nizu mnogih.Sta bi sa zaposljavanjem 200 hiljada radnika?Italijani su dobili besplato zemljiste , gotovo dzabe fabriku i , naravno , oslobadjanje od poreza za Rusiju.Dovesce svoje zabare da rade a nas narod nece imati ni za hleba.Dobro poslujes Dinkicu ali ne za Srbiju i njen narod .Za svakoga samo ne za drzavljanje Srbije.Daj otkaz svugde i iseli se iz Srbije dosta si uradio.

...A setimo se mafijaške euforije pred izbore kada je sklopljen posao sa Fiatom. Nasmejan Dinkić sa mafijaškom svitom, Kragujevčani srećni, biće posla...Ma ko šiša Kosovo...Videli ste rezultate poslednjih izbora...Ne da nema novih radnih mesta, nego i oni što su ga imali dobijaju otkaz (osim onih u ,,ruskom programu")! Dotakli smo kao narod dno, odnosno od dna dno.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

U “Zastavi” se svi odmaraju

Izvor: Kurir, 12.Dec.2008

KRAGUJEVAC - Iduće nedelje fabriku “Zastava Automobili” napušta otprilike 2.200 radnika, od kojih 1.200 zauvek, a ostali odlaze na plaćeno odsustvo. Oko 1.000 radnika “Zastave” od iduće nedelje biće poslato na plaćeno odsustvo jer za njih do daljnjeg nema posla! U kragujevačkoj fabrici...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.