Festival nauke, čuda su svuda

Izvor: RTS, 27.Nov.2015, 00:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Festival nauke, čuda su svuda

Festival nauke će sledeće nedelje na jednom mestu okupiti oko šest stotina naučnika i naučnih demonstratora. U skladu sa sloganom festivala "Čuda su svuda" posetioci će dobiti naučna objašnjenja za mnoge prirodne pojave.
Najznatiželjniji posetioci moći će da se upoznaju sa radom forenzičara, da se vrate u mezozoik, uđu u svet svetlosnih čuda, sa sviraju na svetlosnoj harfi, komponuju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Ana Jovanović, direktor Festivala nauke kaže da će deca imati sjajno igralište, gde će moći da slikaju neonkama, da prave fenomenalne figure u prostoru od svetlosti.
Biće mnogo iznenađenja, tvrde demonstratori. A bilo ih je i tokom snimanja. "Što se tiče naučnofantstične bine tu imamo Milana Popovića", najavila je Ana Jovanović. 
Milan Popović sa Fakulteta za fizičku hemiju, duvao je u balon i glasom Paje Patka pozvao sve zainteresovannje da da dođu na ovogodišnji Festival nauke.
Budžet za nauku je izuzetno mali - 0,34 odsto bruto-domaćeg proizvoda, kažu u Centru za promociju nauke.
Zato organizovanjem i učešćem na Festivalu nauke daju podršku onima koji se bave naukom.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.