„Farmakom“: Nije bilo para za jalovište

Izvor: Blic, 08.Nov.2014, 08:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Farmakom“: Nije bilo para za jalovište

Sanaciju oštećenog jalovišta u Kostajniku trebalo je početi odmah, u maju, posle prvog popuštanja brane, a ovako, u prepucavanju „Farmakoma“, ministarstva i inspekcije, nepotrebno je izgubljeno mnogo vremena, smatra Radenko Čikarić, izvršni direktor RT „Zajača“, u čijem nadzoru je i nekadašnji rudnik antimona „Stolice“.

- Za radove na jalovištu nismo ni bili ovlašćeni, ali nismo bili ni sposobni. Nismo imali mogućnosti da nešto ozbiljnije uradimo ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bilo je pokušaja - kaže izvršni direktor RT „Zajača“.

On naglašava da je Ministarstvo za vanredne situacije trebalo davno da reaguje, a da je prebacivanje „Farmakomu“, koji je u stečaju i nije mogao to da uradi sam, bilo pogrešno. Ističući da „Farmakom“, koji je vlasnik rudnika i jalovišta nije vršio nikakvu eksploataciju od kupovine do danas na toj lokaciji, on podseća da se u trenutku akcidenta koncern nalazio u blokadi a zatim i u stečaju tako da je svima bilo „više nego jasno da vlasnik nije u stanju da sanira jalovište“.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.