Izvor: B92, 23.Sep.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fantazija će obeštetiti turiste

Beograd -- Generalni menadžer agencije Fantazija izjavio je da će ta agencija za tri sedmice početi obeštećenje svih turista.

Mihailo Vasiljević je u izjavi agenciji Beta rekao da dug prema svim oštećenim turistima iznosi između 50 i 60 hiljada evra i naglasio da je prioritet agencije da se turistima vrati novac. Za nastalu situaciju, Vasiljević je okrivio tursku agenciju "Caf-turs", Ministarstvo trgovine i turizma Srbije i Jat ervejz.

On je potvrdio da "Fantazija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << turs" duguje 100.000 evra "Caf-tursu", ali je dodao da ta suma u odnosu na milionski promet tokom letnje sezone, nije razlog za prekid saradnje među turističkim agencijama. Vasiljević je istakao da je "Caf-turs" 13. septembra otkazao rezervacije za smeštaj u hotelima u Turskoj, putnicima koji su 14. septembra krenuli na odmor, što je prema njegovim rečima "krivično delo" i u potpunosti je u suprotnosti sa poslovniom običajima turističkih agencija.

Vlasnika agencije "Fantazija turs" Envera Babeta i generalnog menadžera Mihaila Vasiljevića privela je policija 14. septembra, a Vasiljević tvrdi da je kada je pušten iz pritvora 16. septembra, uplatio sumu u iznosu od 19.600 evra partneru u Turskoj, kako bi se pokrili troškovi smeštaja turistima, koji su već stigli na letovanje i koji su imali problema sa boravkom u hotelima.

"Transfer novca traje od tri do pet dana", rekao je Vasiljević, pokazujući novinaru agencije Beta dokument o izvršenoj uplati. "Dok je novac bio u transferu, ambasade Turske u Beogradu i Srbije i Crne Gore u Turskoj, ministarstvo trgovine i turizma Srbije i Jat, odlučili su da sve putnike koji su otišli na letovanje 14. septembra vrate u Beograd", kazao je on.

Vasiljević je negirao tvrdnje Ministarstva trgovine i turizma Srbije i Jata, u kojima se navodi da su "evakuacioni letovi Jata" u iznosu od 40.000 evra plaćeni iz budžeta Srbije. Novinar agencije Beta je imao uvid u dokument koji potvrđuje da je izvršena uplata novca Fantazije tursa Jatu za let 14. septembra, preko Jat banke.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.