Fakulteti objavljuju rang liste

Izvor: B92, 04.Jul.2011, 08:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fakulteti objavljuju rang liste

Beograd -- Na državnim fakultetima u Srbiji treba da budu objavljene konačne rang liste za upis nove generacije brucoša.

Upis kandidata počinje u sredu, 6. jula i treba da bude završen do 15. jula.

Prijavljivanje za preostala upražnjena mesta u drugom upisnom roku predviđeno je 1. i 2. septembra.

Iz uprava fakulteta podsećaju studente da detaljno prate uputstva vezana za upis jer ukoliko se kandidat ne pojavi na prozivci u terminu predviđenom za upis, na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << njegovo mesto biće upisan prvi rangirani ispod crte.

A srednjoškolci predaju liste želja

I budući srednjoškolci danas će imati posla. Naime, oni danas i sutra u svojim osnovnim školama predaju popunjenu listu od 20 srednjih škola, profila i smerova gimnazija, navodeći ih po prioritetu, po zanimanjima, koja bi najpre da upišu.

U zavisnosti od broja bodova na završnom ispitu, uspeha u osnovnoj školi i na takmičenjima, učenik će biti upisan u prvi željeni profil i školu za koju ima dovoljan broj poena.

Ukoliko je veći broj kandidata sa istim brojem bodova, prednost u rangiranju imaće nosioci Diplome "Vuk Karadžić", zatim oni koji su bili bolji na takmičenjima, a zatim i đaci sa više poena na završnom ispitu, predviđeno je konkursnim pravilima.

Konačan raspored učenika po srednjim školama biće objavljen u matičnim osnovnim školama 13. jula, a tog i narednog dana za primljene učenike trajaće upis.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.